Skrabelodder

Skrabelodder har i snart tre årtier været en af danskernes fortrukne spil. Der er noget helt særligt over at skrabe sig til en gevinst, uanset om de er store eller små. Lyden af skrab kan bare noget. Vi behøver ikke længere at vente på, at vores lottotal bliver trukket op af bowlen. Med et skrabelod kan du vinde den helt store gevinst med det samme.  

Da Danske Spil i 1992 introducerede Quickloddet til danskerne, var det nok de færreste, der havde tænkt, hvor populært skrabeloddet ville blive. Snart kunne du købe skrabelodder af alle slags. Danske spil skrabelodder kom snart i mange former. I 1994 kom skrabejulekalenderen og året efter sendte de pludselig Mandagschancen på TV2. Nu ville vi gerne se andre skrabe også, og vi ville skrabe med derhjemme.

Siden har vi set skrabelodder som Bogstavjagt og sænke slagskibe. Ja selv sudoku blev brug som format til et skrabelod, da den var populær. Skrabeloddet kan derfor et eller andet. De trækker på vores utålmodighed og nysgerrighed efter at se, hvad der gemmer bagved. Derfor er der også mange virksomheder og foreninger, der bruger skrabeloddet som en måde at komme ud med deres budskab.

Masser af skrabelodder til foreninger

Skrabelodder er en god måde at få folks opmærksomhed på. Hvis man har et budskab, man gerne vil ud med eller en sag, man gerne vil gøre opmærksom på, så kan man benytte sig af skrabelodder som en strategi. Fordi skrabeloddet taler til vores indre nysgerrig, så vil vi helt automatisk være draget imod dem. Særlig hvis der er præmier på spil.

Et godt eksempel vil være dbu skrabelodder. Tidligere kunne du via DBU sælge skrabelodder for Fodboldens lotteri, som så gik ind og støttede din lokale fodboldklub. Så gør du opmærksom på fodboldklubben, samt den får penge ind. Særligt de lokale fodboldklubber rundt i landet kan være pressede. Derfor er skrabelodder en god måde at skabe lidt ekstra indtægter på.

Det samme gælder for diabetesforeningen skrabelodder. Her kan man sælge skrabelodder på vegne af Diabetesforeningen for at få penge til en lejrtur med klassen. Ved at købe Diabetesforeningens skrabelodder, så støtter man også foreningen. Lotterier er en god måde at generere overskud på og særligt i foreninger, der er afhængige af al den støtte, de kan få. Hvis du mangler penge til et godt formål, kan du derfor også give dig i kast med at lave et hjemmelavet skrabelod.

En god marketingsstrategi

Skrabelodder er derfor også en fornuftig marketingsstrategi. Det skaber masser af opmærksomhed, hvis der er præmier på spil. Og det behøver ikke altid være penge, der er på højkant. Det kan være varer eller produkter, som man sælger. Derfor er der mange virksomheder særligt i detailbranchen, som udlodder skrab. Det er her du oftest kan få dine skrabelodder gratis.

Det kunne være dagligvarebutikker som eksempelvis Netto eller Meny, der laver skrabelodder, som du kan skrabe. Her koster det ikke noget at deltage, men din opmærksomhed alene er guld værd for forretningerne. Det kan også være en tankstation som Circle K. Eller andre butikker som Elgiganten eller Power. Særligt op til jul er skrabelodder populære i kalenderform. Mange virksomheder benytter sig derfor af den strategi til at sælge lidt mere i julegaveræset.

Som forbruger skal du også være opmærksomhed på, at selvom du får skrabelodderne gratis, så betaler du med din opmærksomhed. Brug den derfor fornuftigt. Du behøver ikke købe varer, bare fordi du kan få dem billigt. Brug derfor skrabelodderne til at finde de tilbud på noget, som du godt kunne tænke dig. En ny telefon eller nogle rabatter på dagligvare. Måske en hotdog på tanken. Du behøver ikke kaste penge efter noget, du ikke har brug for, bare fordi det er på tilbud.

Find dine digitale skrabelodder og få 3 fordele

Som en del af tidens trend, kan du også få dine skrabelodder online. Fordelene ved online skrabelodder er mange, og stort set alle forretninger, der udlodder skrab, gør det via deres egen app. På den måde kommer de ind i din telefon, hvis du gerne vil have deres skrabelodder. Til gengæld har du mulighed for at skrabe dig til gode tilbud og rabatter.

Fordelen ved mobil skrab er til gengæld mange:

1.     Du undgår alt det fnuller

Hvis du er en habil skraber, så kender du også til problemet. Der sniger sig skrabefnuller ind overalt – på bordet, på gulvet, ja selv i sengen kan der være fnuller. Det problem kan du helt undgå med mobil skrab. Hvis du skraber online, så skal du kun bekymre dig om, hvor fedtede dine fingre er. Fnulleret slipper du nemlig helt for.

2.     Gevinst gemmes på din konto

Det er rigtig surt, hvis skrabeloddet, som du har vundet på, først er blevet væk. Særligt hvis det er en stor gevinst. Så finkæmmer man lejligheden i flere timer, før man finder den. Med online skrab eller mobil skrab slipper du for alle bekymringerne. Gevinsten lagres helt automatisk på din konto, og du kommer derfor ikke til at forlægge dit skrabelod et sted, hvor du ikke kan finde den igen. Det er den sikreste måde at skrabe på.

3.     Skrab og spil, når du vil

Hvis du glemmer skrabeloddet på vej hjem fra arbejde, så er det surt at skulle en tur ned i kiosken for at hente den. Og hvad nu hvis kiosken er lukket? Det er der heldigvis råd for. Men mobil skrab eller skrabespil på computeren kan du hente skrabespil lige når det passer dig. Og du kan skrabe, hvor og hvornår du vil.

Det kan være svært at gå fra at skrabe i hånden til at skrabe på mobilen. Men når først man har vænnet sig, så er det svært at gå tilbage. Ligesom al mulig andet digitalisering, så er det en forandring vi vil komme til at se meget mere til for fremtiden. Og nu kan vi også skrabe digitalt. Det kan både være meget sjovere, og det er langt sikrere for dig.

Men hvilket skrabelod er bedst?

Det er svært at udpege et skrabelod med størst vinderchance i Danmark. Hvis du eksempelvis køber en skrabejulekalender, så er der vinderchancer på næsten hvert andet lod. Det må siges at være et højt tal, men det gælder så også gevinster lavere end købsprisen. På et almindeligt skrabelod vil der være gevinst på cirka hver tredje af dem.

Man skal huske at skelne imellem tilbagebetalingsprocent og gevinststørrelse. Tilbagebetalinger kan nemlig ligge lavere, end de penge du betalte for skrabeloddet i første omgang. Derfor er tallet også højere. Der er lavet undersøgelser, der viser, at for hvert 1000 kroner, du lægger på skrabelodder, kan du forvente at vinde cirka 400 kroner tilbage.

Skrabelodder er derfor en dårlig investering, hvis du ser det som en mulighed for at tjene penge. Spil derfor altid med omtanke og gør det med fornøjelsen i førersædet. Det er sjovt at vinde penge, men det skal først og fremmeste være sjovt at skrabe.

Når det kommer til gratis skrabelodder hver dag, så kan du ikke forvente det store, da det ofte er virksomhederne selv, der styrer det. Her drejer det sig oftest også om rabatter eller tilbud, som ikke direkte er pengepræmier. Det skal man som forbruger også gøre sig selv opmærksomhed på, når man skraber.